torstai 15. huhtikuuta 2021

 Tasavertaisuuden Troijan Hevonen

 

Olin pitkään ravintoloiden ja kapakoiden avaamista vastaan näinä koronapandemian ankeina aikoina. Olen ryhtynyt lepsuilemaan, ja osaan jo muuttaa mielipidettäni! 

Ravintolat ja pubit auki, ja heti!

´Heti´ tarkoittaa Suomessa kuukausien lainsäädäntöprosessia ja peruutuslakivaliokunnan punnerruksia. Aina kannattaa kuitenkin yrittää. Koskaan ei ole liian myöhäistä, eikä liian aikaista (ravintolassakaan). Lisäksi kesään on vielä aikaa. Nyt ehdotettu ravintoloiden sulkeminen illalla klo 18 tai 19 on naurettava ehdotus. Ymmärrän ravintoloitsijoita, jotka eivät avaa kapakoitaan jos tämä ehdotus toteutetaan. Eihän kansa löydä tietään kapakkaan ennen iltauutisia! 

Sekä STM:n kansliapäällikkö Varhila, että perhe- ja peruspalveluministeri Saarikko sanoivat alkuviikosta, että kansalaisten tasaveroisuuden nimissä pitää yhdessä oluthanojen avaamisen kanssa harkita kulttuuritapahtumien järjestämisen sallimista; konsertit, museot, pitäjäjuhlat, festivaalit jne. Eikä saa unohtaa ruumiinkulttuuria; pesäpallo-ottelut, potkupallomatsit ja suunnistuskilpailut. Hyvä ehdotus. Kansan tasavertaisuuden uusi tuleminen! Jotta tämä ”hallittu yhteiskunnan avaaminen” onnistuisi tasapuolisesti, ehdotan että kaikissa kulttuuritapahtumissa ja -tiloissa sallitaan vähintään b-oikeudet alkoholin anniskeluun ilman hidasta ja monimutkaista lupaprosessia. Pilsneri pullo olisi oiva Troijan hevonen tapahtumateollisuuudelle ja kulttuurille. Koronakesä 2021 olisi iloinen, yltiöyhteisöllinen, merkkipaalu kansakunnan historiassa. Pesäpallon maakuntasarjassa pelaavan kotijoukkueen rökäletappio olisi helpompi kestää tuopillisella katsomossa. Ei olisi myöskään niin väliä, vaikka iltarastien viimeistä rastia ei löytyisikään. (Jussi laittoi sen parin kaljan jälkeen taskuun, ihan piruuttaan) 
Näin poistuisi myös anniskeluvalvonnan aikarajakyttäys. Selvää säästöä Valviran virkakoneistolle.Maski pois ja kippistä! Kyllä me tästäkin selvitään, ehkä jo maanantaiksi.

 

PS. Jos Dario Fo vielä eläisi, saisimme syksyksi esim. Kuopion kaupunginteatteriin satiirisen näytelmän ”Hallitus hallitsee ja villitsee kansaa”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti