maanantai 22. maaliskuuta 2021

 

Vielä niitä honkia humisee, sähköjohtojen päälle! 


 

Sähköt katkesivat taloudesta klo 14:47. Carunan aina palvelualtis interweb-sivusto ei ensin kertonut mitään ongelmaa. Hetken kuluttua tuli sms-ilmoitus  ja vikakartalle hypähti 8 + 14 taloutta. Hetken kuluttua nuo 14 onnekasta saivat sähköt takaisn, ja me olimme siinä kahdeksan talouden joukossa, jotka alkoivat valmistella ”candle light -illalllista” á la Madame Buckét”.

 

Latasin kahvinkeittimen vanhasta tottumuksesta, vaikka eihän kahvi ilman sähköä valmistu!  Sytytin takan, koska tietoa vian kestosta ei ollut. Kaveri soitti ja toivotti hyvää tv-iltaa kynttilän valossa, heh.

Noin klo 18 sähköt tekivät ranskalaisen visiitin. Sain kuin sainkin iltapäiväkahvit! MoccaMaster on nopea peli! Sitten palasi harmaa hiljaisuus ympärillemme.


Klo 19:03 Caruna pyysi palautetta asiakaspalvelusta. Koska kännykän akku oli liki tyhjä, säästin sähköä ja sanoja. Parempi niin, Carunallekin.

Klo 19:40 tuli ilmoitus, että sähköt ovat tulossa takaisin klo 21:03. Taisivat olla tulossa kiertotietä, koska kesti noin kauan saapua Puutteenperällemme. Sähköt tulivat ja lähtivät kohta takaisin, todennäköisesti sinne alkupisteeseen.

Klo 23:28 tuli seuraava viesti, että sähköt tulevat yöllä n. klo 01:00.

Klo 01:07 sms totesi, että nyt sähköt ovat tulleet, ja jos on vielä ongelmia niin voi soittaa palvelunumeroon. Ensin ajattelin soittaa ja valittaa katkonaisia yöunia, rauhattomia koiriamme ja jääkaapissa osin pilaantuneita tuoretuotteita. Päätin kuitenkin jättää palautteen tuonnemmaksi.

 

Ulkoinen pakastin oli jo lähtenyt kesälomille, joten keinot olivat vähissä jääkaapin lämmettyä liki 10h. Tuoretuotteiden haistelu/maistelutestit aloitettiin aamulla. Nyt olisi kaivatulle biojätekeräykselle tarvetta.

Ajattelin mielessäni; Voi kun olisi tiinu suolasilakkaa ja tönkkösuolattua poroa kellarissa!

 

Katkonaisen yön aforismien satoa:

  1. Uunia näkee kohentaa niin kauan, kuin on hiillosta. Kun ei ole hiillosta, ei näe kohentaa uunia, mutta ei sitä enää tarvitsekaan kohentaa!
  2. Tietoyhteiskunnan dilemma: Osittainen tieto luo tuskaa. Tietämättömyys lisää varautumista pahimpaan, ainakin pitäisi.
  3. Digipainajainen: Interweb on poikki, ja ihmiset joutuvat keskustelemaan kasvokkain (maskien takaa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti