maanantai 8. maaliskuuta 2021

 

Naistenpäivä

International Women´s Day

Tasa-arvoa, oikeustaistelua, maailmanvallankumousta, poliittista glorifiointia, feminismiä, intersektionaalista feminismi, patriarkaattivihaa ja markkinapelleilyä.

Taustaa: 

  • ·     Ranskan kommunistien piirissä ajatus naistenpäivästä heräsi v. 1857 New Yorkissa tapahtuneen tekstiilitehtaan naisten lakon muistoksi.
  • ·      Amerikan sosialistipuolueen julistus 28.2.1909 naistenpäiväksi juhlistamaan tekstiilityöläisten lakkoa ja vaatimuksia parempien työolojen puolesta. Lakkolaiset olivat etupäässä naisia.
  • ·      Sosialistisen Internationaalin 2. naiskonferenssi 26.-27.8.1910 (Nørrebro, Kööpenhamina ) hyväksyi yksimielisesti kansainvälisen naistenpäivän, mutta ei määritellyt eksaktia  päivämäärää. 19.11.1911 Vietettiin naistenpäivää Itävallassa, Tanskassa, Saksassa ja Sveitsissä. Yli miljoonaa miestä ja naista tulivat kaduille tasa-arvovaatimuksin: Äänioikeus, työoikeus, ammatillinen koulutus ja työsyrjintä. – kuulostaa tutulta…
  • ·      Venäjän naistenpäivä 8. maaliskuuta vuodesta 1913 (mielenosoitus Pietarissa naisten äänioikeuden puolesta); shampanjaa, kukkia, suklaata ja Neuvostoliiton naissankarien muiston vaalimista. Huom. Miestenpäivä on 23.2., joka on samalla puna-armeijan juhlapäivä. [Rauhanliike on siis voimissaan, ♀︎ ja ♂︎.]
  • ·      Etelä-Afrikka, 9. elokuuta (20´000 naisen mielenosoitusmarssi 9.8.1956 liikkumisvapautta rajoittavaa ”passilakia” vastaan)
  • ·      YK:n naistenpäivä 8. maaliskuuta vuodesta 1975 
  • ·      Suomen Lähetysseuran (1859) Naistenpäivät on siirretty koronan takia syyskuulle, 24.-26.9.2021

 

Sukupuolineutraalissa maailmassa ei ole Naistenpäivää enää ollenkaan. Se on harmillista, yllä esitetty tavoite, oikeamielinen ja  tasa-arvoisemman maailma, vaiennetaan jonkin ”suuremman asian” takia. Eipä ole uudessa yhteiskuntajärjestyksessä isänpäivääkään. Alas patriarkaatti ja miesvaltainen  yhteiskunta! Sisäistetty misogynia on yhden askeleen päässä ahtaassa yhteiskuntakeskustelussa.

 

Minulla naistenpäivä on joka päivä. Elämä on yhtä juhlaa!Tulen edelleenkin avaaman oven naisille ja nostan hattua tervehtiessäni (jos sellainen reliikki sattuu keikkumaan päässäni). Pyydän jo etukäteen anteeksi käytöstäni heiltä, joille wanhan käyttäytymismallin mukainen naisten kunnioittaminen onkin alistamista ja patriarkaatin ylivallan osoittamista. 

Suomen hallituksen 5.3.2020 julkaistu Tasa-arvo-ohjelma painottaa Sisäministeri Ohisalon mukaan intersektionaalista feminismiähttps://valtioneuvosto.fi/documents/1271139/20825107/Valtioneuvoston_periaatepäätös_hallituksen_tasa-arvo-ohjelma_2020-2023+.pdf/ 

Tämä lienee ensimmäinen kerta, kun edes epäsuorasti tunnustetaan, että miehilläkin on jokin muu rooli yhteiskunnallisessa keskustelussa kuin nyrkkeilysäkki. 

 

Hyvää Avarasydämistä Naistenpäivää meille kaikille!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti