perjantai 26. maaliskuuta 2021

 

Muutos isänmaan parhaaksi


 

Olen itsepäinen ihminen, mutta osaan tarvittaessa muuttaa mielipiteeni. Olen tähän saakka vaatinut, että kuntavaaleihin ei pitäisi istuvien kansanedustajien asettua ehdolle. Olen ollut väärässä. Nöyränä, ja erehdystäni katuen esitän vaalilain muutosta: Kuntavaalien ehdokasasettelussa hyväksytään ainoastaan kokeneita kansanedustajia, joilla on takanaan vähintään kaksi vaalikautta eduskunnassa. Tämä varmistaa ehdokkaan hyvän verkostoitumisen valtionhallinnossa sekä kyvyn tehdä työtä kotikunnan parhaaksi jaettaessa valtionosuuksia, kaikenlaisia avustuksia ja ÄRM-rahoja! 

Mikäli puolueet eivät löydä riittävästi em. ehdot täyttäviä ehdokkaita, sallitaan listoja täyttää ensimmäisen kauden kansanedustajilla, heidän avustajillaan ja varamiehillä sekä puoluetoimistojen henkilökunnilla. Lisäksi valtioneuvoston n. 70 erityisavustajalle on varattu oma, 100% ehdokaspaikkakiintiö. Se on oikeus ja kohtuus.On siis muutoksen aika. On varmistettava hyvä, sujuva dialogi ja yhteistyö valtiovallan ja kunnallisen, demokraattisen päättäväisesti ylhäältä ohjatun itsehallinnon välillä. 

Ehdokaslistat uusiksi joka puolueessa ennen määräaikaa!”IL:n tutkimuksen mukaan yksi kansanedustaja kunnanvaltuustossa vastaa 7,3-kertaisesti tavallista kuntapoliitikkoa.”https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/771a5299-adc2-4de6-a3c4-0b8d8d3082fa

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti