tiistai 9. maaliskuuta 2021

 

Lautapeli kaikenikäisille

”Suomalaista parlamentarismia, kansanvaltaa, poliittista vatulointia ja alueellista itsehallintoa Covid-19 -pandemian keskellä” 
Peli sopii yhdelle - 5,518 miljoonalle pelaajalle (muistetaan maskit, turvavälit ja käsien pesu!)

 

 1. Kansalaiset osoittavat toisiaan sormella holtittomuudesta, vaikka äiti on opettanut, että se on huonoa käytöstä ja vapaan kansalaisen perustuslaillisten oikeuksien loukkaamista. Pääset aloitusruudusta nopan numerolla 6 tai pitämällä minuutin palopuheen siitä, mikä on väärin, niin väärin. Ongelmanratkaisuehdotuksia ei kannata mainita, ei niitä kukaan muukaan nosta esille!
 2. A-Studiossa puhuvien päiden puolituntinen. Jäät lukemaan #yleastudio -twiittejä yhden heittovuoron ajaksi.
 3. Valtioneuvosto esittää korjaavaa lakia. Siirry 3 ruutua eteenpäin.
 4. A-Studiossa puhuvien päiden puolituntinen. Jäät lukemaan #yleastudio -twiittejä yhden heittovuoron ajaksi.
 5. Eduskunta keskustelee asiasta ja etenkin sen vierestä. Jää lehterille kuuntelemaan yhden heittovuoron ajaksi.
 6. STM antaa kiuristisia lausuntoja. Siirry Helsingin Yliopiston kotimaisten kielten laitokselle kuullun ymmärtämisen abrobatur-luennoille yhden heittovuoron ajaksi.
 7. THL ohjeistaa ohi kaikkien ennakoiden ja tulkiten lakialoitetta parhain päin. Kuuntelet tarkkaavaisesti tiedotustilaisuuden loppuun etsien uusia porsaanreikiä ohjeistuksesta. Saat ylimääräisen heittovuoron.
 8. HUS ja Helsingin & Vantaan pormestarit kritisoivat ja tekevät omat ratkaisunsa. Jos olet HUS:n hallintoalamainen, nouse seisomaan, huuda ”Eläköön!”. Istut alas kun huomaat, että mitään ei oikeasti tapahtunutkaan.
 9. A-Studiossa puhuvien päiden puolituntinen. Jäät lukemaan #yleastudio -twiittejä yhden heittovuoron ajaksi.
 10. Valtioneuvosto esittää ”jotakin” lainsäädäntömuutosta eduskunnalle (valmisteluaika väh. 6kk!). Siirry takaisin kohtaa 4.
 11. A-Studio tenttaa pääministeriä silkkihansikkain. Jäät lukemaan #yleastudio -twiittejä yhden heittovuoron ajaksi.
 12. Et kestä enää! Pakkaat perheen, sukset ja maskit autoon ja ajat Lappiin viikoksi yhdessä 40´000 muun kohtalotoverin kanssa. ”Eihän rinteissä ole koronaa”. Harrastat turvahiihtoa kahden heittovuoron ajan. 
 13. Eduskunta keskustelee, riitelee, äänestää ja enemmistöpäätöksellä saadaan laki tai säädös ulos. Tunnet olevasi hetken voittajien puolella. Siirry kolme ruutua eteenpäin.
 14. STM:n Kiuristinen ”mitä tämä tarkoittaa” tuodaan julkisuuteen. Siirryt jälleen Helsingin Yliopiston kotimaisten kielten kuullun ymmärtämisen kurssille kahden heittovuoron ajaksi.
 15. Avi:t ottavat lain kirjaimen käyttöön, hetkeksi, ja sitten tekevät mitä haluavat. Jäät lukemaan entistäkin ristiriitaisempia tiedotuksia verkosta yhden heittovuoron ajaksi, ja siirryt hämmentyneenä varmuuden vuoksi 5 ruutua taaksepäin.
 16. EK, SAK, aivan kaikki, nostavat keskaria uusille säädöksille ja oikeuskansleri haukkuu sivistyneesti, mutta jämäkästi kaikki lainsäädäntötyöhön osallistuvat. Jäät kuuntelemaan liturgioita yhden heittovuoron ajaksi.
 17. THL antaa kriittisiä lausuntoja STM:n ohjeista, EU:n toimista ja lääkeyhtiöistä. STM kutsuu THL:n johdon puhutteluun. Siirryt THL:n kanssa nurkkaan häpeämään yhden heittovuoron ajaksi.
 18. Saat tiedon, että voit soittaa terkkariin ja varata rokotusvuoron. Tuut-tuut-tuut. Yritä sinnikkäästi kolmen heittovuoron ajan.
 19. THL, STM ja avit:t ovat toistensa kurkuissa, koska ei ole riittävästi rokotteita, 1ml:m injektioruiskuja eikä henkilökuntaa. Palaa ruutuun 5. 
 20. A-Studiossa puhuvat päät uhkaavat ulkonaliikkumiskiellolla. Pakenet varmuuden vuoksi 10 ruutua taaksepäin. 
 21. Hallitus kertoo ottavansa käyttöön toimenpiteitä kaljahanojen sulkemiseksi kolmeksi viikoksi. Saat lievää pahemman paniikkikohtauksen. Menet marketiin hamstraamaan kaljaa, mutta tuletkin kotiin vessapaperisäkin kanssa. Tasaat verenpainettasi kahden heittovuoron ajaksi.
 22. Catch-22: COVID-19 muuntovirukset ovat kierroksen edellä Suomen hidasta rokotusaikataulua. Rajavalvonta vuotaa vaikka ei pitäisi, ja kaikki tietävät edelleenkin parhaiten mitä pitäisi tehdä. Tasavallan Päämies kertoo TV:ssä: ”Yhdessä me tästäkin selvitään.” palaa ruutuun 0.

 

Mukavaa pelihetkeä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti