torstai 21. marraskuuta 2019

Suvaitsevaisuuden ja hyvän tavan rajoja vedetään uusiksi.


Tästä pamfletista tuli tavallista monisävyisempi, koska Suomi näyttää nouseen laukalle ja repii arvokeskustelua joka suuntaan. En ole aivan varma oliko oikeusasiamiehen toimiston tavoite viime päivien tapainen pullataikina, mutta sekaan vaan!

Tunnustuksellisen sisällön käyttäminen koulujen juhlatilaisuuksissa ei ole suotavaa ja kirkkoon ei ole enää asiaa koulupäivän aikana tapahtuvan juhlan järjestämiseksi. Näin on valtiovallan ohjeistus ylös huudettu, yhdenvertaisuuden nimissä. Oikeusasiamiehen toimisto linjaa, opetushallitus ohjeistaa, opettajat toteuttaa ja vanhemmat valittavat joka tapauksessa aina jostakin.

Ja keskustelu laajenee.
PPP avasi anteeksipyyntöjen portit valittelemalla 20.11.2019 1980-luvun saamelaisparodioitaan, ja vaatii ettei niitä enää esitettäisi. Yle ei (ainakaan vielä) lähden sensuroimaan arkistojaan. Kukahan seuraavaksi tulee esiin, pyytää anteeksi vuosikymmenien takaisia sanojaan ja vaatii nips naps leikkurin käyttöä. Elävästä Arkistosta löytyy paljon materiaalia julkisuuden henkilöiden lausunnoista. Mielenkiintoisimpia ovat kerran, joka kahdesti maailmankatsomustaan ja puoluekantaansa vaihtaneiden verbaaliset itsensä kieltämiset, sanalliset immelmannit.
Eipä taida web-aikakaudella onnistua, tai kuka sen tietää minkälainen Suomi tästä vielä syntyy. Pikku-Unkari?

Meillä kaikilla on uuden normaalin aikakaudella paljon anteeksipyydettävää. Ei vähiten kaikilla esiintyvillä taiteilijoilla.
Nyt ahistaa ja jumittaa! 

Jäin miettimään, kuinka monen perheen mielen olenkaan nuorena poikana kaveriporukan kanssa pahoittanut, kun kiersimme kylillä laulamassa Tiernapoikia. Toki ”ei viekkauella eikä vääryyellä, vaan teijän oman hyvän lupanne jäläkeen”. Esiintymispaikkoina olivat kodit, kansakoulut ja tietysti kunnan ainoa keskikoulu ja lukio. 
Minä häärin pääpukarina, oikein kukkkona tunkiolla (Herodes) jatkamassa tunnustuksellista perinnettä Juuttaan maan Taavetin kaupungin tapahtumista Jouluyönä numero yksi. Kaverini Jouko maalasi kynttilän liekissä poltetulla pullonkorkilla naamansa mustaksi, kuin Kanadan pääministeri paljon myöhemmin. Blackface on nyt rasistista ja siis pannassa.
YLE aamun keskustelussa 19.11. esiintullut Suomen vapaa-ajattelijoiden edustajan linjaus selventää linjanvetoa. ”Joulupukki on oukei, sehän on ihmisten keksimä satuhahmo.”
Huom. Kuningas Herodes ja kuningas Balthasar (murjaani) olivat todellisia henkilöitä, joten loukkaus on ilmeinen.
Laulua ”Keisari Aleksanteri, Suomenmaan suuriruhtinas, hän pois otti orjuuden …” ei sentään saanut 1960-luvun YYA-Suomessa laulaa. Tehtaankadun kätyrit olisivat meidät pikkupojat ehkä käräyttäneet, ja se olisi seurannut tahrana kilvessä koko loppuelämän.

Jo adventtina 2017 Tiernapoikien esitys sensuroitiin Stockmannin kotisivuilta, ja ”itämaan tietäjä” kommentoi asiaa näin Ilta-Sanomissa 30.12.2017:
- Sosiologian professori ja rasismintutkija Vesa Puuronen Oulun yliopistolta sanoi IS:n aiheesta kertovassa jutussa, että perinteet eivät voi olla kiveen hakattuja.


Summa summarum: Me pohjoisen pojat olemme todistetusta olleet nuorisorikollisia!
Terveiset rikostovereille; Teuvo, Seppo ja Jouko. Tänään olisimme epäsovinnainen, kulttuurivallankumouksellinen kvartetti, joka uskaltaa tuoda näyttämölle yli 2000 vuoden takaisia historian hahmoja. 
Avaisikohan KOM-teatteri ovet encore-esityksellemme? Vasemmallahan on aina kovisteltu sovinnaisuuden kahleita, ja koska vasemmisto on lehtitietojen mukaan vaihtanut kokonaan kannattajakuntansa, kai sinne muutama pikkurikollinen mahtuu mukaan!”Kiitos olkohon itse kullekin säädylle”, sinä entinen suvaitsevaisuuden ja avarakatseisuuden Suomi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti